Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το σχολείο μας μεταμορφώθηκε σε μουσείο!

Ξετυλίγοντας το κουβάρι του χρόνου...

Την ημέρα της γιορτούλας μας, στις εισόδους των τάξεων του σχολείου μας δημιουργήθηκαν προθήκες, όπου τοποθετήθηκαν χαρακτηριστικά αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη προσέγγιση των επιμέρους θεματικών...

Πρώτος σταθμός η Προϊστορική Εποχή!

Αθήνα, η πόλη που λάμπρυνε την Αρχαία Ελλάδα 
και σκόρπισε το φως του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο!

Ο Παιδοχώρος συναντά τον Ελ Γκρέκο,
 που μάχεται το σκοτάδι του Μεσαίωνα
και φέρνει στην Ελλάδα το φως της Αναγέννησης!


Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή Γιορτή στον Παιδοχώρο

Εμείς τα παιδιά του Παιδοχώρου,
το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:15 μ.μ. θα ξετυλίξουμε μαζί με τις δασκάλες μας  το κουβάρι του χρόνου, ξεκινώντας από τα προϊστορικά χρόνια...
Θα σας παρουσιάσουμε το ταξίδι που κάναμε όλη τη χρονιά, όσα μάθαμε...
Θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε και θα αποχαιρετήσουμε τους μεγαλύτερους φίλους μας,
που θα ανοίξουν τα φτερά τους και θα κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια στο δημοτικό σχολείο...

ΑΝ Η ΜΥΡΤΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ...

Αξιοποιώντας το επιστημονικό πόνημα της Μύρτιδος, κινητοποιήσαμε το ενδιαφέρον των παιδιών και τους εμφυσήσαμε την αγάπη μας για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Μέσα από την Μύρτιδα τα παιδιά έμαθαν για τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, τις συνήθειες, τη θρησκεία, την καθημερινότητα και την ενδυμασία των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Ωστόσο, παρότι αντλούσαν ικανοποίηση από την ενασχόληση με δραστηριότητες, που αφορούσαν τη συγκεκριμένη θεματική, πάντοτε τους απασχολούσε πως μπορεί ένα μικρό παιδί σαν τη Μύρτιδα να πεθάνει..

Έτσι εμείς οι δασκάλες τους τα παροτρύναμε να φτίαξουν μία δική τους ιστορία και να μας πουν...
"Τι θα γινόταν αν η Μύρτις δεν είχε πεθάνει...", δίνοντας μέσα από τα παιδικά τους μάτια ένα αισιόδοξο μήνυμα. Και όχι μόνο αυτό...Τα παιδιά θέλησαν να κάνουν τη δραματοποίηση της συγκεκριμένης ιστορίας, πρότειναν τα ίδια τους διαλόγους, επέλεξαν μουσικά κομμάτια, μοίρασαν ρόλους και θέλησαν να την παρουσιάσουν με αγάπη σε όλους μας!

Το βίντεο της ιστορίας παίζεται καθημερινά στην έκθεση "ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" και έπειτα θα αναρτηθεί  μαζί με όλο το υλικό που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, στην ιστοσελίδα της Μύρτιδος (www.myrtis.gr) και στην ιστοσελίδα του ΠΑΙΔΟΧΩΡΟΥ, που είναι υπό κατασκευή.
Με τον κ. Παπαγρηγοράκη στην εκδήλωση την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στην Αθήνα, όπου παρουσιάσαμε όσα δουλέψαμε με τα παιδιά.

Συμμετοχή στην εκδήλωση "ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Τα παιδιά του ΠΑΙΔΟΧΩΡΟΥ συμμετέχουν στην εκδήλωση
"Πρώτα τα παιδιά", στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος     
"Η Μύρτις πάει σχολείο", που πραγματοποιείται από 1-7 Ιουνίου,
 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το χαιρετισμό 
που απευθύνουν στον κ. Παπαγρηγοράκη 
και το μήνυμα  που στέλνουν σε όλο τον κόσμο!


Λόγω της ιδιαιτερότητας της ηλικίας και της μακρινής απόστασης, τα παιδιά μας δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν τα ίδια στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης.
Ωστόσο εμείς οι δασκάλες τους τα εκπροσωπήσαμε, παρουσιάζοντας, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και εργασίες που έφτιαξαν τα ίδια, όλα όσα έμαθαν όταν.... η Μύρτις ήρθε στο δικό μας σχολείο!