Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ...

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας θεματική προσέγγιση σχετική με "Τα ζώα του δάσους". Κινητοποιήσαμε το ενδιαφέρον των παιδιών, γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, στήνοντας μία γωνιά δάσους, μέσα στην τάξη μας.

 Όταν τα παιδιά ήρθαν στο σχολείο, πλησίασαν τη νέα γωνιά και προσπαθούσαν να μαντέψουν τι κρύβει, καθώς πολλά από τα στοιχεία της ήταν σκεπασμένα...
 Μόλις η γωνιά του δάσους άνοιξε, τα ζώα μας μίλησαν για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν... Παρατηρήσαμε και περιγράψαμε εικόνες, κάναμε υποθέσεις και συνθέσαμε τη δική μας ιστορία, με τίτλο : "Ο λύκος Λύκος!"
 Κάναμε τυπώματα με σφουγγάρι,
που απεικόνιζαν τα ίχνη της αρκουδίτσας και τραγουδήσαμε
"αρκουδάκι μικρό και παχουλό,
πάει να περπατήσει μέσα στον αγρό
όλα είναι ωραία γύρω στα κλαδιά
κάνει να τα πιάσει μα κατρακυλά "

 Παίξαμε κουκλοθέατρο με τα ζώα του δάσους, που μάλωναν μεταξύ τους, για το ποιο κινδυνεύει περισσότερο... Τελικά εμείς αποφασίσαμε ότι όλα χρειάζονται τη βοήθειά μας, τους φτιάξαμε ένα σύνθημα και το φωνάξαμε δυνατά "Μη βάζετε φωτιά μέσα στο δάσος! Σώστε τα ζώα! Μη φτιάχνετε γούνες! Σώστε την αρκούδα και την αλεπού"


 Ζυμώσαμε κουλουράκια αρκουδάκια και τα ψήσαμε στο φούρνο του σχολείου μας

 Ξαπλώσαμε΄, παίξαμε και κοιμηθήκαμε στη σπηλιά της αρκουδίτσας μας...
 


 Φτιάξαμε αρκετά αντίτυπα από την δική μας ιστορία για τον λύκο και ο καθένας έκανε την εικονογράφηση του δικού του εξώφυλλου. Στο τέλος της εβδομάδας, μία  έκθεση με όσα φτιάξαμε, βιβλιοπροτάσεις και παιχνίδια, που χρησιμοποιήσαμε, στήθηκε στην είσοδο του σχολείου μας!
 Την επόμενη εβδομάδα, ραντεβού με ....
"Το δοντάκι μου πονά!
Ω!πω πω  τι συμφορά...".
Θα υλοποιηθεί πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας
με υλικό από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
την Τετάρτη θα επισκεφθεί το σχολείο μας η γλυκιά μας οδοντίατρος γι' αυτό θα πρέπει να έχουμε μαζί μας την οδοντόβουρτσά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.