Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΘΑ ΥΜΝΗΣΩ...

Στην αρχή της εβδομάδας, μεταμορφώσαμε μία γωνιά της τάξης μας, συγκεντρώνοντας διάφορα αντικείμενα, σχετικά με τον Ηρακλή. Τα παιδιά άρχισαν να παρατηρούν τη γωνιά και να κάνουν υποθέσεις και εμείς τα ενθαρρύναμε να προσπαθήσουν να καταλάβουν σε ποιον ήρωα ανήκουν.





Μία ομάδα ανέλαβε να ανοίξει το πιθάρι και να βγάλει από μέσα το υλικό, που ήταν κρυμμένο.



 Οι παιδαγωγοί εξήγησαν στα παιδιά ότι τα γράμματα, σχηματίζουν το όνομα του ήρωα, που ψάχνουμε. Τα παιδιά τοποθέτησαν τα γράμματα με διάφορους τρόπους και προσπάθησαν να διαβάσουν τη λέξη. Έπειτα κλείσαμε τα μάτια του Θωμά και τον ενθαρρύναμε να μας πει ποια γράμματα θυμάται...




Κάναμε διαγωνισμό ... Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και κάθε ομάδα προσπάθησε να συνθέσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε τα κομμάτια του παζλ, που απεικόνιζαν μελανόμορφους ή ερυθρόμορφους αμφορείς, με παραστάσεις του Ηρακλή.






Ύμνο στο γιο του Δία απαγγείλαμε και ο  Μάρκος κατάφερε να μαντέψει σε ποιον ήρωα αναφερόμασταν. Έτσι μετά τα παιδιά τοποθέτησαν τα γράμματα στη σωστή σειρά.

Τα παιδιά άρχισαν να συγκεντρώνουν υλικό... Διαβάσαμε ιστορίες για τη γέννηση, τη ζωή και τα κατορθώματα του ήρωα.




Ζωγραφίσαμε τους άθλους που μας άρεσαν περισσότερο...

Στο τέλος της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Ωδή στον Ηρακλή. Τα παιδιά μέσα από τη συγκεκριμένη δράση είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αυτό το είδος της λυρικής ποίησης, που εμφανίστηκε στην Αρχαία Ελλάδα, και να υμνήσουν τον Ηρακλή.

Το γιο του Δία θα υμνήσω τον πιο ανδρείο απ' όλους τους θνητούς
Εκείνον που γεννήθηκε σαν έσμιξε η Αλκμήνη με το μαυροσύννεφο Κρονίωνα
Χαίρε του Δία γιε
Ω! Βασιλιά
Χαίρε του Δία γιε
Εσύ που ίδρυσες τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Βίντεο- από τη θεματική ενότητα ΗΡΑΚΛΗΣ
  
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.