Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Η ΜΑΚΡΟΜΑΛΛΗ ΓΟΡΓΟΝΑ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ...

Η νεραϊδούλα του καλοκαιριού, η γοργόνα της τάξης μας, στάθηκε αφορμή από την αρχή της σχολικής χρονιάς να διηγηθούμε το θρύλο της γοργόνας...
 
"Η Θεσσαλονίκη, η αδελφή του Μεγαλέξανδρου, που ήταν μια όμορφη κοπέλα δεν γνώριζε ότι ο αδερφός της έκλεψε το αθάνατο νερό και το κρατούσε κρυμμένο σε ασημένιο τάσι. Έτσι χωρίς να το ξέρει έριξε το αθάνατο νερό στη θάλασσα... όταν κατάλαβε το κακό που έκανε στον αδερφό της έπεσε στη θάλασσα να πνιγεί, όμως οι θεοί λυπήθηκαν την ομορφιά της και τη μεταμόρφωσαν σε γοργόνα..."

Από τότε τριγυρίζει στους ωκεανούς και σταματάει τα καράβια για να ρωτήσει για τον αδελφό της : "Ε! Πολυταξιδεμένοι ναυτικοί που ταξιδεύετε στις μακρινές τις θάλασσες, για πείτε μου ζει ο αδελφός μου ο βασιλιάς Αλέξανδρος;"



Η όμορφη αυτή ιστοριά κινητοποίησε το ενδιαφέρον των παιδιών.
Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για τη ζωή και τα κατορθώματα του σπουδαίου βασιλιά της Μακεδονιάς και το άγαλμά του στην παραλία της πόλης μας.

 

Κατασκευάσαμε από χαρτόνι την ασπίδα και το δόρυ του

Τραγουδήσαμε:
Μακεδονία ξακουστή
Στη Μακεδονία του παλιού καιρού...
Η Μακρόμαλλη Γοργόνα, Μ.Κωχ

Τέλος, παρακολουθήσαμε την παιδική παράσταση "Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου", στο Αριστοτέλειο. Το βιβλιο και το cd της παράστασης είναι διαθέσιμο στη δανειστική μας βιβλιοθήκη.

 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.